logotyp

Mejerihantverk i världsklass

Herbs

Allt sedan mejerihantverket återupptogs på Löfsta Herrgård 2005 har ambitionen varit att ysta och lagra ko- och getostar i världsklass av mjölk från gårdens egna djur. Genom det unika naturbete av örter som djuren äter, särskiljer de sig i karaktär från all annan ost både i Sverige och internationellt samt förmedlar smakupplevelser bortom det vardagliga.

GOING FOR GOLD

141114

Bland 2800 ostar från hela världen erhöll drottningen i mitt sortiment, Löfstalund, guldmedalj idag i World Cheese Awards i London. 250 internationella domare/ostexperter bedömde ostarna och endaste de som tilldelades minst 19 poäng av 20 erhöll guld. Jag är givetvis oerhört stolt och glad och tackar alla som hjälpt mig på vägen hit.

FARMERS DINNER

141112

Ikväll deltog vi i Farmers Dinner på Lux Dag för Dag på Lilla Essingen i Stockholm. Lux Dag för Dag har sedan starten för ett år sedan lagat menyer som varierar efter dagens råvaror. Under det nya konceptet Farmers Dinner kommer producenterna själva att delta och berätta om vad gästen har på tallriken. Det blir en femrättersmeny med ingredienser som producenterna tagit med sig och samtidigt berättar köksteamet om arbetet med att föra samman de olika smakerna.